top of page

Terug in de tijd

Op 13 februari gingen we op bezoek in het Museum voor Natuurwetenschappen. Normaal gezien is het museum op maandag gesloten, maar voor onze school maakten ze een uitzondering. Op deze manier konden onze leerlingen genieten van een prikkelarm bezoek in de zalen en achter de schermen.

Onze leerlingen bleken ontzettend verwonderd te zijn, vooral door hetgeen zich achter de schermen bevond. Ook de Iguanodons spraken tot de verbeelding!

Tienerschool De PASS
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Kerstfeestje

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Om de examens op een fijne manier af te sluiten en het begin van de kerstvakantie in te zetten, vierden de leerlingen een kerstfeestje in hun klas. Ze maakten verschillende lekkere hapjes en staken kerstversiering in elkaar. Ondertussen ging elke leerling op bezoek bij de klastitularis voor het leerlingcontact, om het rapport te bespreken. 

We sloten deze fijne voormiddag gezamelijk af in onze boerderij met een lekker hapje en drankje. 

Na de examenperiode kregen onze leerlingen twee dagen welverdiende rust. Genoeg tijd om met het leerkrachtenteam eens een bezoekje te brengen aan het Raster in Leuven.

We startten de ochtend met een zeer boeiende uitleg over de werking van het Raster. Vervolgens mochten we een kijkje nemen in hun Autitheek. We ontdekten verschillende anti-stressmaterialen om mee aan de slag te gaan. Daarnaast was er voldoende literatuur om ons mee te verrijken. Ook leerkrachten leren nog elke dag graag bij! ;)

De Autitheek van het Raster

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Onze eerste examenperiode

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Examens... Een periode die best wel voor wat stress zorgt. Om beter met de stress om te gaan, krijgt elke leerling een duidelijke examenwijzer en de kans om hulpmiddelen te gebruiken. Deze hulpmiddelen kunnen zich richten op het vak, maar ook op de stressregulatie. Daarnaast voorzagen we voor elke leerlingen een study buddy. Een eigen hoekje om het aantal visuele prikkels te verminderen. 

En wat hebben zij dit goed gedaan. Elke leerling slaagde met glans voor elk examen!

Jawel hoor... Ook de leerlingen van De Pass zijn dit schooljaar al heel flink geweest. Dat maakte dat ook zij een bezoekje van de goed heilig man konden verwachten. Sinterklaas en piet wachtten de leerlingen op in onze Liffft met zakje vol zoets.

Maar voor onze leerlingen van al dat lekkers konden genieten, moesten ze eerst wat anekdotes van de Sint doorstaan. Hij bleek blijkbaar van heel wat deugnieterij op de hoogte te zijn. Deze verhalen zorgden duidelijk voor een hoop plezier en gelach. 

Zie ginds komt de stoomboot ...

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Op bezoek bij de Brandweer

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

18 november stond in het teken van onze eerste extra-murosactiviteit. We brachten de dag door in de kazerne van Tienen. Na een rustige busrit van Hoegaarden naar Tienen, wachtten enkele brandweermannen ons vurig op.

 

Eerst kregen we wat uitleg over de werking van de brandweer, maar al snel volgden de echte uitdagingen. We gleden van de paal, we hanteerden de brandslang en mochten een ritje maken met de pompwagen. Maar de echte hoogvlieger van de dag was het momentje in het bakje van de ladderwagen. Wat een zicht!

Ook Halloween wordt in De Pass gevierd met een feestje. De leerlingen van 1B zorgden in hun klas voor de gepaste decoratie en brachten  de school mee in een griezelsfeer.

Daarnaast voorzagen we samen ook een film en tal van versnaperingen, zoals een afgehakte vinger in een hotdogbroodje en een blubberdrankje met grenadine. Dit klasfeestje was een leuke manier om de eerste periode gezamenlijk af te sluiten.

Halloween

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Scholenveldloop

Op 7 oktober stonden onze leerlingen aan de meet voor de jaarlijkse scholenveldloop op het domein. Ze liepen de longen uit hun lijf en dat resulteerde in enkele medailles.

Aangezien meedoen belangrijker is dan winnen, waren er ook enkele leerlingen die het parcours mee wandelde. Zij werden ondersteund door de aanmoedigingen van de aanwezige leerkrachten. Ook zij wandelden ijverig mee. Hoewel de veldloop bij sommigen zorgden voor wat kriebels, merkten we ook veel rust op door samen in verbinding te gaan.

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Op Werelddierendag kwamen er enkele dieren in onze school op

bezoek. De leerlingen konden knuffelen met kippen, eenden en konijntjes. Ze genoten met volle teugen van de aandacht, die ze van de dieren kregen. Eén van de leerkrachten legde de leerlingen uit wat er op het menu van deze dieren stond. Vervolgens mochten onze leerlingen de dieren ook voorzien van een lekkere maaltijd. 

We zagen veel ontspannen gezichtjes van leerlingen, die ontzettend hard genoten hebben van het contact met de dieren!

Werelddierendag

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Hoegaarden leren kennen

Op 2 september speelden we een spel buiten de muren van onze school. Op deze manier leerden de leerlingen de omgeving op een ludieke manier kennen. We bezochten verschillende herkenningspunten, zodat als ze ooit de weg zouden kwijt geraken, ze zich zouden kunnen oriënteren. De leerkrachten werkten verschillende opdrachten uit in de vorm van een speurtocht.

Op het einde van de dag werden de leerlingen getrakteerd op een heerlijk ijsje!

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

1 september!

Eindelijk was het zo ver. Een dag waar velen onder ons best wel naar uitkeken. Een aantal kwamen binnen met een bang hartje, maar ze werden al snel opgevangen door enkele leerkrachten. Anderen zochten onmiddellijk contact met vertrouwde gezichten. De ontmoetingsdag in juni had duidelijk gewerkt.

We startten het schooljaar rustig. Alle leerkrachten gaven een korte introductieles over hun vak. Op deze manier boden we wat extra voorspelbaarheid voor de komende week. De leerlingen wisten wat hen te wachten zou staan.

Om onze leerlingen welkom te heten, gaven we hen een zakje vol lekkers!

De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9
De PaSS Hoegaarden OV4 Type 9

Ontmoetingsdag in juni 2022

Op 25 juni leerden onze leerlingen uit 1A en 1B De Pass kennen. Elke groep kwam een uurtje langs op school om kennis te maken met de klas en de leerkrachten. De leerlingen stelden zichzelf kort voor aan de hand van een zelfgemaakt naamkaartje.

 

Daarnaast was het ook belangrijk dat de leerlingen wisten wie er volgend schooljaar voor de klas zou staan. Onze leerkrachten stelden zichzelf en hun vak op een leuke en vlotte manier voor.

Het ijs was al snel gebroken!

bottom of page